IK (Lars)

Hallo, welkom op mijn website!
Mijn naam is Lars Konings, en al op jonge leeftijd werd ik geboren in Nijmegen. Mijn jeugd spendeerde ik grotendeels rondom Eindhoven, en na enige omzwervingen beschouw ik mezelf momenteel als een muzikale filmmaker. Ik stel me dan ook graag als zodanig aan je voor.
Ik beschouw mijn zelf (Lars) niet als af, klaar, maar eerder als een mens – wat dat ook betekenen mag – in wording. Hieronder zal ik een korte samenvatting geven van een aantal gebeurtenissen in mijn leven die zich gaandeweg hebben aangediend en die ik in verband zie met mijn vorming als filmmaker. Een aanzienlijk aantal andere vormende factoren voor mijn eerste persoonsvorm laat ik hierbij buiten beschouwing.
In mijn twintiger jaren studeerde ik piano (klassiek) en musiceerde ik in uiteenlopende bezettingen. Gedurende die periode participeerde ik ook in verschillende theater producties als muzikant/acteur en maakte ik TRAILERS, PORTRETTEN en MUZIEKVIDEO’S. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het maken van film, maar heb de muziek daarbij niet achter me gelaten; het muzikale perspectief tijdens het maken van film is voor mij erg belangrijk.
Inmiddels werk ik nu zo’n 5 jaar als freelance filmmaker. Daarnaast werk ik momenteel aan mijn documentaire ‘De Zin van Het Leven’. Een eigen initiatief, samen met violist Stefaan de Rycke. Onder het kopje TRAILERS kun je een voorproefje bekijken. Uiteindelijk moet het een muzikale, kunstzinnige, grappige doch serieuze docu over menselijkheid, verwondering en zingeving worden; waardoor ervaren mensen hun leven als betekenisvol, of misschien waarom niet (meer)? Met op de achtergrond de vraag wat de zin is van het leven.